Siirry sisältöön

Suvisen ruukin ohjelma 2.7. toteutui hienosti, vaikka konsertti jouduttiin viime hetkellä siirtämään museon tiloihin. Masuuni Brunoun sisääntulokerroksen näyttelysali osoittautui mainioksi paikaksi akustiselle konsertille ja yli 30-päiselle yleisölle. Kiitokset Kanervon Juholle ja Ruotsistakin tulleille  kumppaneille musiikillisesta elämyksestä. Se oli soitantaa ja laulantaa, jota näillä nurkilla on harvoin tarjolla.

"Kartanon terassilla 1906". Kohtaus draamaopastuksesta.Seuraava draamaopastettu ruukkikävely torstaina 9.7., jolloin oppaitten kertoman lisäksi pienin näytelmin kuvataan Strömsdalsbruk-Juantehtaan vaiheita. Draamaopastusten toteutus on Juankosken Kulttuurihistoriallisen Seuran ja näytelmäkerhon yhteistyötä. Kuvassa kohtaus "Kartanolla 1906".

Seuraavilla kierroksilla jokaisena heinäkuun torstaina eli 16., 23. ja 31.7. opas johdattelee tehtaan historiaan ja Juankosken vaiheisiin. Oppaat ovat Juankosken Kulttuurihistoriallisen Seuran jäseniä.

Kaikki kierrokset alkavat Masuuni Brunoulta klo 17. Pääsyliput oikeuttavat myös museokäyntiin. On kuitenkin mentävä museoon ennen opastuksen alkua tai tultava toisena päivänä, sillä museo sulkeutuu kierroksen alkaessa.