Siirry sisältöön

Soittokunnantalo

Soittokunnantalon kahvio, "Muskarikahvio" - Poikkea kahville!

Kahvio on avoinna tiistaisin klo 10 - 14. Tarjolla on monenlaista leivonnaista - sämpylöitä, rieskaa, pullia ja piirakoita - joko paikan päällä nautittavaksi tai kotiin vietäväksi.

Soittokunnan talon, tehtaan kaupan vaiheita

Soittokunnantalon tiloja voi vuokrata kokouksiin ja juhliin sekä tilata kahvitarjoilun. Iso sali tarjoaa väljät tilat näin korona-aikaankin ja mahdollistaa riittävät turvavälit.

Soittakunnantalo sillan korvassa hotelli-ravintola Ruukin Kievaria vastapäätä on Juantehtaan entinen kauppa. Juankosken Kulttuurihistoriallinen Seura on kunnostanut  1880-luvulta peräisin olevan rakennuksen 2000-luvun alussa ja pelasti sen samalla purkamiselta.

 

 

 

 

 

 

Talo on ollut historiansa aikana monessa käytössä. Jo kaupan aikaan talossa oli asuntoja.  Kun Juantehtaan työväen osuuskauppa muutti uuteen rakennukseen 1930-luvun puolivälin jälkeen, työskenteli  talossa nimismies ja sodan aikana siellä toimi kansanhuolto. Osa talosta kunnostettiin aikaa myöten kunnanvirastoksi ja kirjastollekin tilat löytyivät joksikin aikaa.

Nykyisen nimensä entinen kauppa sai siitä, että 1970-luvun alussa Juantehtaan perinteikkäälle soittokunnalle (1886) kunnostettiin   kauppasaliin harjoitustilat.  Puhallinorkesteri, nykyisin Juantehtaan Soittajat,  jatkaa edelleen harjoituksiaan samoissa tiloissa.  Asuntotarpeen vähennyttyä alakerran yksi asunto oli kartonkitehtaan työntekijöiden kerhotilana. Vähitellen talo hiljeni soittoharjoituksia lukuun ottamatta ja uusi nimi, Soittokunnantalo vakiintui käyttöön.

Kunnostustöiden myötä Soittokunnantaloon on virinnyt uutta elämää. Siellä harjoittelee soittokunnan lisäksi eri tiloissa kaksi bändiä, yläkerrassa asutaan ja pienimuotoista kahviotoimintaakin on. Keskellä taloa olevan asunnon tiloja käytetään ja vuokrataan kokousten ja juhlien järjestämiseen.

 

Ota yhteyttä ja kysy lisätietoja.