Siirry sisältöön

Teollisuuden ja tekniikan perintöpäivät

Vuosi 2015 on teollisuuden ja tekniikan juhlaa!
Euroopan kulttuuriympäristöpäivien teema vuonna 2015 on Teollisuuden ja tekniikan perintö. Euroopan kulttuuriympäristöpäivät on jokasyksyinen tapahtuma, joka aktivoi ihmisiä toimimaan oman kulttuuriympäristönsä ja -perintönsä puolesta ympäri koko Euroopan. Joka syksy 50 maassa noin 20 miljoonaa ihmistä osallistuu kulttuuriympäristöpäivien tapahtumiin
www.facebook.com/EHDFinland  www.rakennusperinto.fi/kulttuuriymparistopaivat

Juankoskella tutustutaan aidossa ympäristössä Itä-Suomen ensimmäisen teollisuuslaitoksen, Strömsdalsbrukin perintöön, raudan- ja puunjalostuksen vaiheisiin.  Tapahtuma on osa Euroopan kulttuuriympäristöpäiviä. Järjestäjinä Juankosken Kulttuurihistoriallinen seura, Pohjois-Savon ELY-keskus ja Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto.

Perjantaina 11.9.2015 aamupäivästä on draamaopastettu kierros Ruukkialueella sekä mielenkiintoinen seminaaripäivä luentoineen. Luennoitsijoina ovat teollisen historian ja kulttuurimatkailun asiantuntijat, jotka kertovat Suomen ruukkien historiasta ja nykypäivästä sekä teollisuuden kehittymisestä Juankoskella ja sen erikoispiirteistä. Lisäksi perehdytään teolliseen ympäristöön kulttuuri-matkailukohteena sekä Euroopan seminaarin terveisten myötä saadaan näkökulmaa eurooppalaiseen teollisuusperintöön ja kulttuurimatkailun tilanteeseen. Iltapäivästä lounaan jälkeen on tutustumisretki järvimalmin pasutukseen ja harkkohyttiin Säyneisissä sekä kellonvalantaan Kaavilla tai vaihtoehtoisesti tutustuminen Ruukkialueeseen, museoihin ja paikalliseen kartonkitehtaaseen, viiratehtaaseen sekä sähkövoimalaitokseen.

Lauantaina 12.9.2015 on ”Teollisuus ja tekniikka tutuksi” –tapahtuma, jolloin mielenkiintoinen luento Hyttirenki Petter Jäderbergin rikoksista. Lisäksi tutustuminen Ruukkialueeseen, museoihin, paikalliseen viiratehtaaseen ja sähkövoimalaitokseen sekä Kaavilla Juutilan kellovalimoon.
Lauantai-päivän kruunaa Juantehtaan soittajien konsertti, jossa samalla  tietoa soittimista ja niiden tekniikasta.

Perjantain seminaariin on ennakkoilmoittautumiset viimeistään 4.9.2015 mennessä sähköpostiosoitteella: ruukki@masuunibrunou.fi.
Lauantai-päivän ilmoittautumiset ovat paikan päällä. Ryhmiltä pyydämme ennakkoilmoittautumista. Tarkemmat tiedot sekä seminaari- ja tapahtumapäivien osallistumismaksut ilmenevät ohjelmasta.
Lisätietoja: Tuija Lepistö puh. 040 708 1967 ja Marja-Sisko Pihl puh. 0400 567 257.

Majoitus-  ja ruokailumahdollisuudet löytyvät Juankosken kaupungin internetsivuilta http://www.juankoski.fi/majoituspalvelut  tai http://www.kuopiotahko.fi/etusivu/
Soittokunnan talon kahvio on avoinna koko päivän, tarjolla niin suolaista kuin makeaa.

TERVETULOA!