Siirry sisältöön

Ajankohtaista Museo Brunoussa

Maaliskuun jäsenkirjeessä lupasimme kutsua jäseniä Museo Brunoun rakennustalkoisiin. Talven ja kevään aikana talkoita on tehty pääasiassa vain pienellä porukalla johtuen koronasta ja myös tilojen ahtaudesta Kahvilapytingissä. Korjaus- ja kunnostustoimet ovat edenneet hyvin, kiitos ahkeran talkooväen ja palkatun kirvesmiehen Jussi Huhtiniemen. Tavoitteena on osittain avata Museo Brunou, Juankosken tehtaan ja työväen museo suunnitellusti Maakunnallisena museopäivänä 3.7.2021.

Tervetuloa talkoisiin!

Talkootyö on toimintamme kantava voima. Nyt uskallamme kutsua isommankin joukon talkoisiin. Tekemistä riittää ennen museon avaamista, ja Masuunikin pitäisi vähitellen tyhjentää.

Alla tähän mennessä sovitut talkoopäivät. Uusista talkoista tiedotamme myöhemmin lisää.  Seuraathan Koillis-Savon muistiota ja Seuramme Facebook-sivuja. Ilmoittautua voi Marja-Siskolle tai Outille. Talkoolaisille perinteiset kahvit tarjolla!

Ti  18.5. klo   9.00 –  Kahvilapytingin ja ympäristön siivousta, Soittarillla soppaa talkoolaisille
Ke 26.5.  klo 17.00 – Konttorin ja Soittokunnantalon ympäristö sekä jatkoa edelliseen, jos tarpeen.
Ke 9.6.   klo 17.00 – Konttorin sisätilojen siivous ja järjestely näyttelyvalmiuteen.
Ke 16.6. klo 17.00 – Katsotaan, mikä on ajankohtaisinta

Myös esineitten siirtoa liittyy näihin talkoisiin, jo puhdistettujen esineiden vientiä Museo Brunoulle ja puhdistamattomien poisvienti Masuuni Brunousta.

Talkoolaisten tarvetta on myös tapahtumajärjestelyissä esim. la 3.7.2021 ja Brynolfin päivän aikaan la-su 14. – 15.8.2021. Silloin tarvitsemme henkilöitä ennakkojärjestelyihin, tapahtumakahvioon, kirpputoreille yms. Olemme pohtineet myös viikonloppukahvion avaamista Soittokunnantaloon kesäkuuksi. Heinäkuussa kahvio siirtyisi Kahvilapytinkiin Museo Brunoun yhteydessä toimivaksi ja enemmän kesätyöntekijöiden vastuulle.

Jos olet multasormi/viherpeukalo, mutta sinulla ei ole paikkaa, missä voisit sormesi laittaa multaan, niin Seuralta löytyisi siihen ratkaisu. Kasvatuslaatikot Soittokunnantalolla odottavat muokkaajaa ja yrttien ja kukkien istuttajaa. Kesäkukkia tulee sijoitettavaksi eri paikkoihin ruukkialueella ja nekin tarvitsevat hoitajaa.

Kirpputoreista

Viime kesän tapaan Seuran kirpputori tulee toimimaan Konttorilla. Tapahtumien yhteyteen on alustavasti suunniteltu kirpputoritoimintaa muihinkin paikkoihin. Lahjoitukset myytäväksi tavaraksi ovat tervetulleita. Se, mihin itse on kyllästynyt, voi olla toiselle aarre. Lahjoitettavien tavaroiden tulee olla ehjiä ja puhtaita. Viime kesä myös opetti, että vaatteet eivät meidän kirpparillamme juuri vaihdu eivätkä teossarjat ja huonokuntoiset kirjat. Kesällä tavaraa voi tuoda Konttorille sen aukioloaikoina 3.7.-15.8.2021 ti-pe klo 11-17 sekä la-su klo 12-16, ja sitä ennen vaikkapa talkoopäivien yhteydessä tai erikseen sopien Marja-Siskon tai Outin kanssa.

Kahvilapytingin korjaus ja maalämmön asentaminen

Hallitus on päättänyt hakea Kehittämisyhdistys Kalakukko ry:ltä Leader-avustusta maalämmön asentamiseksi museorakennukseen. Ajan myötä maalämmön asentaminen maksaa itsensä takaisin alentuneina sähkölaskuina verrattuna suoraan sähkölämmitykseen.

Kahvilapytingin korjauskuluihin ja maalämmön asentamiseen tarvitsemme rakennusaikaista lisärahoitusta, mm. ulkopuolista lainaa. Jotta lainan tarve olisi mahdollisimman vähäinen, kehittelemme uusia toimintoja Kahvilapytingin korjauksen rahoittamiseksi. Uudet ideat ovat tervetulleita!

Tiistaikahvio sulkeutuu kesän ajaksi, avoinna vielä tiistaina 18.5.2021.
Leivonnaisia - sämpylöitä, rieskaa, pullia ja piirakoita - voi kuitenkin tilata erikseen soittamalla puh. 0400 613 520 Saila Päiväniemi.

Hyvää alkavaa kesää, tavataan talkoissa ja Seuran tilaisuuksissa!

Marja-Sisko, puheenjohtaja                            Outi, varapuheenjohtaja
040 056 7257                                                     040 567 8781
pihl.marjasisko@gmail.com                            outi.huhtiniemi@gmail.com