Siirry sisältöön

Vuoden 2020 kotiseutuyhdistystunnustus Seurallemme

Juankosken Kulttuurihistoriallinen Seura ry on valittu vuoden 2020 kotiseutuyhdistykseksi Pohjois-Savossa.

Tunnustus myönnettiin Seurallemme perusteluin: "Seura on 30 vuoden ajan mittavin talkoovoimin vaalinut alueensa kulttuuriperintöä ja tehnyt sitä tunnetuksi museotoiminnan ja erilaisten kulttuuritapahtumien ja näyttelyiden kautta. Seura on myös yhteistyössä muiden paikallisten toimijoiden kanssa tuonut nykyaikaisen teknologian ja AR-kierrosten avulla uudella tavalla esille ruukkiperinnettä ja elävöittänyt historiaa."

Tunnustukset jaettiin 12.6.2021 Kiuruveden Kesäteatteri Eerolassa, ja tunnustuksen kävivät vastaanottamassa Marja-Sisko Pihl, Outi Huhtiniemi, Saila ja Kauko Päiväniemi.

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto ry toimii Suomen Kotiseutuliiton Pohjois-Savon maakunnan aluejärjestönä. Seurammekin on molempien liittojen jäsen.  Päivän tilaisuudessa oli ensin liiton vuosikokous ja lounas, jonka jälkeen Nilsiän Pussihousukerholaiset esiintyivät ja liiton kotiseutu-tunnustukset jaettiin.

Päivän päätteeksi kirjailija Heidi Jaatinen piti puheenvuoron.