Siirry sisältöön

Tapahtumia Museo Brunoulla ja Soittokunnantalolla

Ryijynäyttely Museo Brunoulla 3.2.-31.3.2023

Museo Brunoulla Anastasian huoneessa on esillä alueen kodeista lainaksi saatuja ryijyjä ja niihin liittyviä tarinoita. Vanhimmat ryijyt ovat yli satavuotiaita ja nuoremmat 1970-luvun loppupuolelta. Näyttelyssä halukkaat pääsevät myös itse kokeilemaan ryijynvalmistustekniikkaa ja solmimaan yhteisölliseen ryijyyn oman lankansa. Ryijylangat ovat paikan päällä.
Ryijynäyttely on avoinna 3.2. - 31.3.2023 perjantaisin ja lauantaisin kello 13-17.

 

Kulttuurikahvila Museo Brunoulla 26.2.2023

Helmikuun kulttuurikahvila avoinna Museo Brunoulla sunnuntaina 26.2.2023 klo 13.00, jolloin Outi Vuorikari ja Helena Riekki esittelevät Barsokevitsin vanhoja kuvia Kuopiosta, malmin nostosta ja Juantehtaasta sekä kartanon puutarhasta.

Lautanauhakurssi Museo Brunoulla 14.4.-16.4.2023

Viikonloppukurssilla perjantaista sunnuntaihin on mahdollisuus osallistua muinaistekniikan artesaani Anni-Maria Miettisen ohjaamalle lautanauhakurssille, jossa kuullaan lautanauhan historiaa, luodaan oma lautanauha ja kudotaan. Kurssista ja siihen ilmoittautumisesta lisää myöhemmin.

Jouluinen possu- ja tonttunäyttely Museo Brunoulla

Erika Suomisen possukokoelman jouluiset possut ovat nyt Anastasian huoneen näyttelyssä yhdessä pienten tonttujen kanssa. Museo Brunou avoinna perjantaista sunnuntaihin klo 13-17. Joulunpyhien ajan suljettu ja väliviikolla avoinna tiistaista lauantaihin 27.12. - 31.12. klo 13-17. Tammikuussa näyttely avoinna perjantaista sunnuntaihin 6.1. - 8.1. ja 13.1. - 15.1. Laivarannantie 2.

Myyjäiset Museo Brunoulla 26.11.2022 klo 9-13

Myyntipöytävaraus (10 euroa) puh. 044 061 2055.

Matti Kaarlejärvi Museo Brunoulla 30.10.2022 klo 13

Matti Kaarlejärvi tuo Eino Leino Elämän koreus -monologinsa Juankosken Museo Brunoulle sunnuntaina 30. lokakuuta klo 13.00 (HUOM! Muuttunut aloitusaika). Esityksen kesto väliaikoineen on noin puolitoistatuntia. Pääsylippuja rajoitettu määrä 35 kappaletta, hinta 10 euroa/lippu. Esityksellä tuetaan museon toimintaa. Lippujen osto tiistaina 11.10. klo 9-13 Soittokunnantalolta tai perjantaina-sunnuntaina klo 13-17 Museo Brunoulta. Väliajalla kahvio avoinna. Lisäkyselyt sähköpostitse museobrunou@gmail.com.
Kaarlejärvi kertoo esityksensä koostuvan Eino Leinon vuoden 1915 runoista ja kertomuksista, jotka kuvaavat tänäänkin vahvasti Ukrainan ja Euroopan tilannetta sekä sodan ja itsenäisyyden merkitystä yhteiskunnassa. Luomistyönsä ohessa Leino on kirjoittanut myös omasta itsestään, elämästään, luonnosta ja ihmisen kivuista sekä kirjallisista oloista ja omista taiteellisista tarkoitusperistään. Leinon sanoin: "Tämä on eräs tilinteko. Millä aloittaisin, mihin äänilajiin sanani soinnuttaisin?

Syyskokous tiistaina 15.11.2022 klo 18.00 museolla

Syyskokous on vuosittain se kokous, jossa hyväksytään tulevan vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio ja ehkä linjataan tulevaisuutta pitemmällekin. Mitä enemmän jäseniä paikalla on, sitä paremmin voidaan arvioida hallituksen ehdotukset, ja suunnitelmat saadaan vankemmalle pohjalle. Hallituksesta löytyy myös tilaa uusille jäsenille.

Syyskauden näyttelyt

-   Syyskuussa 15.9. – 25.9.2022 Tiilikan kansallispuiston valokuvakilpailutöiden näyttely
-   Lokakuussa 6.10. – 30.10.2022 Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liiton ala- ja yläkoululaisille
    järjestämän  #meijän#kotikulmilla#pohjoissavo -kuvataidekilpailun näyttely

Syyskaudella museo, näyttelyt ja Kahvila Vilpola avoinna:
perjantai - sunnuntai klo 13-17. (Huom! Aukioloajat muuttuneet aiemmasta)

Oppilaitosten kanssa käynnit sovitaan erikseen. Ennen joulua on vielä tonttu- ja possuaiheinen näyttely sekä seinätekstiileihin liittyvä näyttely. Näiden ajankohdista tarkemmin myöhemmin.

Soittokunnantalon kahvio on kesätauon jälkeen avoinna 6.9.2022 alkaen tiistaisin klo 10.00-13.00.
Lämpimäisiä – piirakoita, rieskaa, sämpylöitä ja pullia on silloin tarjolla.
Isompia määriä voi tilata etukäteen soittamalla puh. 0400 613 520 Saila Päiväniemi. 

Soittokunnantalon tiloja voi vuokrata kokouksiin ja juhliin sekä tilata kahvitarjoilun. Iso sali tarjoaa väljät tilat ja mahdollistaa riittävät turvavälit. Vakiovuokralaisina talossa ovat Vanhat Parrat ja musiikkiopisto.

Museon vuokrattavat tilat
Museon monitoimitila soveltuu kokous ja koulutuskäyttöön 12 - 15 henkilölle. Varattava tila käsittää
monitoimitilan, jossa projektori ja valkokangas sekä pikkukeittiön ja takkahuoneen.

Punamultatalkoot museolla

Perjantaina 9.9.2022 klo 12–18 keitetään perinteinen punamultamaali, Italian punaisella sävytyksellä. Tapahtumaa voi tulla katsomaan Museo Brunoun virran puoleiselle piha-alueelle, on myös mahdollista päästä itsekin hämmentämään 200 litran keittoastiaa.  Museo Brunou on myös tuolloin auki, samoin palvelee Vilpolan kahvila.

Lauantaina 10.9.2022 klo 9 alkaa museorakennuksen punamultamaalaus (Säävaraus). Tarjolla silloin talkoosoppaa. Tule sinäkin sutimalla takaamaan museon säilyminen seuraavillekin sukupolville!
Museon maalauksen jälkeen talkoot jatkuvat tiistaisin.

Jäsenilta keskiviikkona 5.10.2022 klo 18.00 museolla

Perinteisen syysretken sijaan järjestetään jäsenilta Museo Brunoulla keskiviikkona 5.10.2022 klo 18.00. Tehdään takkaan tulet, tutustutaan näyttelyihin opastettuna, rupatellaan tarjoilun äärellä.